Лехечка елиминисао Циципаса, Алкараз против Зверева у четвртфиналу Индијан Велса

Позната су прва два четвртфинална пара мастерса у Индијан Велсу - други носилац Карлос Алкараз играће против Александра Зверева, док ће трећи тенисер света Јаник Синер одмерити снаге са Јиржијем Лехечком, који је елиминисао Грка Стефаноса Циципаса.

Шпански тенисер Карлос Алкараз, који брани титулу у калифорнијској пустињи, пласирао се у четвртфинале мастерса у Индијан Велсу, пошто је у осмини финала победио Мађара Фабијана Марошана са 2:0 у сетовима (6:3, 6:3).

Други тенисер света ће у четвртфиналу играти против Немца Александра Зверева који је савладао Аустралијанца Алекса де Минора након преокрета - 5:7, 6:2, 6:3.

Познат је још један четвртфинални пар, а чине га трећи тенисер света Јаник Синер и Чех Јиржи Лехечка, који је направио изненађење и елиминисао Грка Стефаноса Циципаса, и то без изгубљеног сета - 6:2, 6:4.

Синер је међу осам најбољих доспео победом над Беном Шелтоном. Американац је пружио снажан отпор у првом сету који је завршен тај-брејком (7:6(7:4)), али је Италијан у другом био доминантан - 6:1.

Преостала два пара четвртфинала мастерса у Индијан Велсу биће позната након дуела Руд - Монфис, Нарди - Пол, Медведев - Димитров и Фриц - Руне.

Србија је остала без представника на турниру у Калифорнији, пошто је најбољи тенисер света Новак Ђоковић у трећем колу поражен од младог Италијана Луке Нардија.

Ига Швјонтек против Возњацки у четвртфиналу

И турнир у конкуренцији дама добио је прве четири учеснице четвртфинала.

Најбоља тенисерка света Ига Швјонтек из Пољске убедљиво је у осмини финала победила Јулију Путинцеву (6:1, 6:2), па ће се за пласман у полуфинале борити са Каролином Возњацки, данском ветеранком која је елиминисала Немицу Анђелик Кербер - 6:4, 6:2.

Још један четвртфинални пар чине Рускиња Анастасија Потапова и Украјинка Марта Костјук.

Потапова је у осмини финала била боља од Италијанке Јасмин Паолини (7:5, 0:6, 6:3), док је Костјук већ савладала једну Рускињу - Анастасију Пављученкову са 6:4, 6:1.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво