Читај ми!

Ђоковић започео 416. недељу на врху АТП листе

Српски тенисер Новак Ђоковић започео је 416. недељу на врху АТП листе и тако наставио да помера границе.

Сада је јасно да ће Ђоковић остати на челу листе најмање до 8. априла, без обзира на учинак на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, а до тада ће скупити 419 недеља на врху и са 36 година и 322 дана оборити рекорд Роџера Федерера као до сада најстаријег тенисера на првом месту.

На последњој објављеној АТП листи Ђоковић има 9.675 бодова, 870 више у односу на другопласираног Шпанца Карлоса Алкараса, који је прошао у осмину финала Индијан Велса победом против Феликса Ожеа-Алијасима.

На трећем месту је Италијан Јаник Синер, следе руски тенисери Данил Медведев и Андреј Рубљов, Немац Александер Зверев, Данас Холгер Руне и Пољак Хуберт Хуркач. Девети је Норвежанин Каспер Руд, а десети Аустралијанац Алекс де Минор.

Када је реч о осталим српским тенисерима, Ласло Ђере и Душан Лајовић су пали за по једно место и сад су на 36, односно 56. месту, док је Миомир Кецмановић напредовао за шест позиција и тренутно је 47. играч света. Хамад Међедовић је пао на листи за три позиције и налази се на 119. месту.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво