Читај ми!

Ђоковић против 16 година млађег Нардија у трећем колу Индијан Велса

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић игра у трећем колу мастерса у Индијан Велсу против младог Италијана Луке Нардија. Меч би требало да почне у 2.00 сата након поноћи.

Ђоковић против 16 година млађег Нардија у трећем колу Индијан Велса Ђоковић против 16 година млађег Нардија у трећем колу Индијан Велса

Новак Ђоковић се тријумфом над Аустралијанцем Александром Вукићем (6:2, 5:7, 6:3), својим 400. на турнирима мастерс серије, вратио на терен у Индијан Велсу након пет година, а наредна препрека на путу ка шестом трофеју у калифорнијској пустињи биће му млади Италијан Лука Нарди.

Нарди (20) је као "срећни губитник" из квалификација прескочио прво коло, а у другом је елиминисао кинеског тенисера Џиџен Џанга (6:3, 3:6, 6:3).

Пласманом у треће коло мастерса талентовани италијански тенисер је већ направио највећи успех у каријери, пошто никада није играо у главном жребу неког гренд слема, а друго коло у Монте Карлу прошле године најдаље је што је догурао на турнирима серије 1000.

Биће ово први дуел Ђоковића и 16 година млађег Италијана који је до сада одиграо само 15 мечева на АТП туру. Забележио је три победе и 12 пораза, тренутно је 123. на АТП листи, а најбољи пласман му је 106. позиција.

Бетон је омиљена Нардијева подлога, а најбоље се служи форхендом. Каже да му је тениски узор Роџер Федерер, воли да игра падел, а пасионирани је љубитељ мотоциклизма и навијач Наполија.

Ђоковић у прилици да престигне Федерера

Новак Ђоковић је последњи пут играо у Индијан Велсу пре пет година, а сада ће у "тениском рају" покушати да дође до 99. титуле у каријери.

Ђоковић је једини тенисер који је освојио свих девет турнира из мастерс серије. На осам од девет најмање по три пута је био најбољи.

Српски тенисер тренутно дели рекорд по броју титула у Калифорнији са Роџером Федерером – имају их по пет.

Поред броја титула, Ђоковић је власник рекорда по броју узастопних победа у Индијан Велсу - нанизао их је 20 у периоду од 2014. до 2017. године.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво