Патрик хвали Србију

Селектор мушке тениске репрезентације САД Патрик Мекинро оценио је селекцију Србије изузетно јаким противником у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа.

"Чињеница је да Срби имају веома јак тим, али је и чињењица да је наша селекција спремна за таквог противника", рекао је Мекинро на конференцији за новинаре у Београдској арени.

Селектор САД је напоменуо да му је и поред респекта према српском тиму, који чине Новак Ђоковић, Виктор Троицки, Јанко Типсаревић и Ненад Зимоњић, главни циљ коначна победа.

"Главни циљ нам је освајање три поена", прецизирао је Мекинро.

Према његовим речима, услови у којима ће се играти меч задовољавају критеријуме америчке Дејвис куп селекције.

"Одлично се осећамо, Арена пружа сјајне услове, а и шљакастри терен је одлично припремљен", оценио је Мекинро.

Амерички селектор је додао да су његови изабраници спремни и за навијање београдске публике која ће наредног викенда бити уз српски тим.

"Очекујемо бучно навијање публике, али нам оно неће сметати јер је све то део Дејвис купа. Имам поверења у своје играче и сматрам да су ментално довољно јаки да се изборе и са београдском публиком ", рекао је Мекинро.

Први рекет САД Џон Изнер оценио је предстојећи меч најважнијим у његовој каријери.

"Част ми је што ћу бранити боје репрезентације у најважнијем мечу у мојој досадашњој каријери.", рекао је 20. играч света.

Други тенисер америчке селекције Сем Квери изјавио је да се највише ослања на дубл играче браћу Боба и Мајка Брајана.

"Боб и Мајк су вође нашег тима и сматрам да ће нас они успешно провести до другог кола", оптимиста је Квери.

Други дубл играчи света, браћа Брајан, улазе у предстојећи дуел с посебним респектом према најбољем српском дубл играчу Зимоњићу.

"Зимоњић нам је у пару са Нестором већ годинама најтежи противник. Не знамо ко ће му бити партнер у Арени, али смо спремни на све комбинације", закључио је Боб Брајан.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара