Трофеј за Венус, Анин пораз

Венус Вилијемс победила је Белгијанку Ким Клејстерс са 2:1 (6:4, 3:6, 7:5), освојила ревијални Куп "Били Џин Кинг" у Њујорку и стигла до зараде од 400.000 долара колико припада победници ревијалног такмичења које најављује тениску сезону у САД.

Старија сестра Вилијемс је раније у полуфиналу, које се игра у једном сету, савладала шампионку Ролан Гароса Светлану Кузњецову са 6:4.

Клејстерсова је у тај-брејку 7:6 (7:2) елиминисала Ану Ивановић која је позив да наступи на турниру добила као замена за прошлогодишњу шампионку, сада повређену Серену Вилијемс.

"Наша игра је умногоме слична. Било је тешко. Била сам врло нервозна, али то и чини важан меч", казала је Ана.

Ивановићева је против прошлогодишње победнице Ју-Ес опена одиграла најбољи сет у последњих годину дана. Наша тенисерка водила је са 5:3 и имала меч лопту, али је својевремено прва тенисерка света успела да се врати и добије сет у тај-брејку.

Нови тренер наше репрезентативке Немац Хајнц Гунтард био је задовољан напретком у игри Ане Ивановић, а посебно њеним експлозивним форхендима и нападачком игром, која ју је пре годину и по дана довела до врха WТА листе.

"Срећна сам због очигледног напретка у игри. Добро сам ударала лоптицу и правила винере, али Ким је велика тенисерка која се никада не предаје. Нисам, нажалост, искористила велику прилику да уђем у финале, али ми ова игра даје додатни мотив да наставим да радим још напорније", рекла је Ивановићева.

Позив за учешће на Купу "Били Џин Кинг" добијају освајачице четири гренд слема у претходној сезони. Сама Били Џин Кинг, 66-годишња легенда која је освојила 12 гренд слем титула, није присуствовала турниру због операције колена.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара