Ђоковић: Кад чујем ватромет, сетим се бомбардовања

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић, гостујући на аустралијском Каналу 9, говорио је о почетку своје каријере и присетио се врло тешких услова одрастања. Истакао је да су га ти изузетно тешки услови посебно очврсли и помогли му у остварењу вансеријских резултата.

Први тенисер света Новак Ђоковић је у полуфиналу Аустралијан опена изгубио од каснијег освајача турнира Италијана Јаника Синера, а у разговoру са Карлом Стефановићем у емисији Today Show присетио се својих тенисерских почетака у врло тешким условима.

„Прошли смо кроз два рата, ембарго од 1992. до 1996. године, када ниједан српски спортиста није могао да учествује на међународним такмичењима. Била су то изазовна времена, али ме је то очврснуло. Лако сам могао да одем другим путем, међутим, мислим да је моја судбина била да играм тенис и остварим велике резултате“, рекао је Ђоковић.

Новак је истакао да је бомбардовање Србије које је починио НАТО имало јак утицај на њега.

„Имао сам 12 година у време када је два и по месеца нон-стоп трајало бомбардовање. Понекад се сетим тога, најчешће кад чујем ватромет јер ме он подсети на експлозије бомби. Није пријатно, то је вероватно траума. Мислим да је и то повезано с чињеницом да не одустајем“, рекао је Ђоковић и наставио.

„У Србији постоји изрека: можете да нам убијете тело, али не и душу. Верујем у то. Погледајте колико је тенисера у историји остварило оно што сам ја успео? Не говорим то да бих се хвалио, већ само желим да се подсетим и схватим шта сам урадио“, истакао је власник 24 гренд слем титуле.

недеља, 14. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво