Најстарији број један у тенису - Рохан Бопана након Аустралијан опена право у историју

Рохан Бопана постао је најстарији најбоље пласирани тенисер на АТП листи - у дублу. Индијац има 43 године и из 61. покушаја успео је да освоји гренд слем титулу, тријумфом на Аустралијан опену у пару са Метјуом Ебденом.

Најстарији број један у тенису - Рохан Бопана након Аустралијан опена право у историју Најстарији број један у тенису - Рохан Бопана након Аустралијан опена право у историју

Индијски тенисер Рохан Бопана постао је у Мелбурну најстарији играч који је освојио гренд слем титулу у дублу, а од данас је и број један на АТП листи.

"Индији је ово требало. Немамо баш много тенисера. Мислим да ће то инспирисати многе људе. Не мислим само у тенису. Људе широм света, који имају 40 и више година, мислим да ће и њих то инспирисати, али на другачији начин", истакао је Бопана.

Индијац је на врху листе у Опен ери када је реч о броју покушаја да освоји гренд слем титулу у мушком дублу. Надмашио је Американца Раџива Рама, који је пробао 58 пута.

Бопана је после 17. покушаја и промене 19 партнера успео да се домогне гренд слем трофеја. У првом колу Мелбурна, стигао је и до 500. победе у каријери.

"Светски број један сам постао захваљујући упорности у спорту", рекао је Бопана.

Професионалну каријеру, Бопана је почео 2003. године.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво