Рубљов и Синер у четвртфиналу Аустралијан опена

Руски тенисер Андреј Рубљов савладао је Аустралијанца Алекса Де Минора са 3:2, по сетовима 6:4, 6:7 (5:7), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0.

Након два размењена брејка у првом сету, руски тенисер је успео да у десетом гему још једном одузме сервис противнику и дође до предности.

У другом сету оба тенисера су сачувала свој сервис, иако су се сусретали са великим бројем брејк лопти. Сервиси су попустили у тај-брејку, из ког је након друге сет лопте аустралијски тенисер изашао као победник.

Трећи сет такође је решаван у тај-брејку и поново је Де Минор био мирнији у завршници, преокренувши резултат у своју корист.

Рубљов је успео да одговори, иако је против себе, осим Де Минора, имао читаву Род Лејвер арену. Освојио је четврти сет након што је два пута одузео сервис противнику и продужио меч.

У петом сету се очекивала велика борба, али је Рубљов без изгубљеног гема освојио последњи сет и заказао дуел са Италијаном Јаником Синером.

Синер без изгубљеног сета у четвртфиналу

Италијански тенисер Јаник Синер је након 2 сата и 35 минута савладао Карена Хачанова резултатом 3:0, по сетовима 6:4, 7:5, 6:3. 

У првом сету Синер је већ у трећем гему одузео сервис противнику, што је уз сигурну игру на сопствени сервис било довољно за освајање првог сета.

Други сет је почео са два узастопна брејка на обе стране, након чега је тек у 11. гему Синер успео да поново одузме сервис Хачанову и повећа вођство.

У трећем сету Хачанов се држао до седмог гема, након чега је два пута изгубио сервис, а самим тим и меч.

Синер је током меча спасио девет од 10 брејк лопти, што је уз одличан сервис било довољно за четвртфинале.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара