Ђоковић: Ечевери игра тенис живота, али знам шта ми је чинити

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је уочи дуела трећег кола Аустралијан опена против Томаса Мартина Ечеверија да му жреб није нимало лак и да Аргентинац тренутно игра тенис живота на тврдој подлози. "Био сам толико пута у сличним ситуацијама да знам шта ми је чинити", истакао је Ђоковић.

Меч Ђоковића и Ечеверија у трећем колу Аустралијан опена почиње у петак у девет часова по средњоевропском времену.

"Имам пуно недостатака у игри, али у трећем сам колу, нашао сам начин да победим у два дуга меча. Добра страна грен слема је што увек имам дан одмора и тренинга између мечева. Последњих пет-шест ноћи нису биле идеалне у смислу одмора и спавања. Покушаћу на наредном тренингу да усавршавам одређене детаље, биомеханичке елементе, тактичке замисли, али се те ствари не поправљају преко ноћи, чега сам свестан. Интензитет и ниво турнира се подиже, противници су све бољи", рекао је Ђоковић српским извештачима из Мелбурна.

На констатацију да му није први пут да "преживљава компликације" на почетку грен слема, Ђоковић је рекао да код њега све иде спонтано.

"У питању је процес усклађивања тога како се осећаш на терену и ван њега, проналажења равнотеже. Сада се већ налазим при крају вирусне инфекције, али то ме је доста спутавало да дам максимум који знам да пружим, јер када се лоше осећате и борите се са болешћу немате ту оштрину. Осећам да ми то недостаје, поготово на форхенд страни. Начинио сам доста грешака до сада и често ме противници ухвате изненађеног, на погрешној нози. Осећам да се не крећем добро, а то је разлог и због чега сервис стоји", објаснио је Ђоковић.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара