Кецмановић се пласирао у друго коло Аустралијан опена, играће против Штруфа

Српски тенисер Миомир Кецмановић изборио је пласман у друго коло Аустралијан опена, након победе над Јапанцем Јосукеом Ватанукијем од 3:1, по сетовима 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

Дуел између Кецмановића и Ватанукија трајао је два сата и 40 минута, а српски тенисер је након изгубљеног првог сета успео да направи преокрет и избори наставак такмичења на првом гренд слему у сезони.

Ватануки је 102. тенисер света, а прошле године је стигао до другог кола.

Меч је почео уједначено, освајали су гемове на свој сервис, а Јапанац је успео да направи брејк у седмом гему за 4:3 и потом рутински стигао до вођства.

Кецмановић је у другом сету заиграо ангажованије, али Ватануки није поклекао у борби. Српски тенисер је тек у финишу другог сета, у 12. гему, одузео сервис противнику и изједначио резултат у сетовима – 1:1.

У трећем сету Кецмановић је наставио са одличном игром, није дозвољавао противнику да га нападне и у четвртом гему је стигао до брејка за вођство од 3:1, до краја сета оба тенисера су узимала гем на свој сервис.

Српски тенисер у одлучујућем сету није био довољно концентрисан, препустио је Ватанукију брејк предности за 2:0, али је убрзо узвратио и са два брејка стигао до 3:2. До краја меча није било већих узбуђења, Кецмановић је мирно привео меч крају.

Кецмановић ће у наредном колу играти против Jанa Ленардa Штруфa. Немац је у првој рунди био бољи од аустралијског тенисера Ринкија Хиџикате са 3:2 у сетовима (3:6, 6:3, 6:2, 6:7, 7:6). Меч је трајао скоро четири сата.

Српски и немачки тенисер одиграли су два међусобна дуела у каријери, а оба је добио тренутно 25. играч на АТП листи. Немац је 2019. у осмини финала турнира у Штутгарту победио Кецмановића 2:0 (6:2, 6:2), а онда је исте године славио и у првом колу турнира у Базелу, поново са 2:0 у сетовима (6:4, 6:2).

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара