Новак одбранио титулу

Наш најбољи тенисер Новак Ђоковић освојио је турнир у Дубаију победивши 15. играча света Миахила Јужног из Русије са 2:1 у сетовима (7:5, 5:7, 6:3). Ђоковић је тако први пут у каријери одбранио трофеј на једном турниру.

Финални меч почео је у суботу, али су организатори због јаке кише морали да прекину дуел.  

Ђоковић је први сет добио са 7:5, а у другом је водио са 2:0 и 30:15, када су организатори прекинули меч. Први сет обележили су брејкови, а боље се снашао Ђоковић који је у 12. гему по трећи пут одузео сервис противнику и решио овај део меча у своју корист.

Српски тенисер је на почетку данашњег меча у другом сету, освојио преостала два поена трећег гема и повео са 3:0.

Међутим, руски тенисер је заиграо боље, освојио три узастопна гема, уз брејк у петом, и изједначио на 3:3. Након тога, тенисери никако нису успели да сачувају своје сервисе, али се Јужни, ипак, боље снашао. Последња два гема освојио је без изгубљеног поена и изједначио у мечу на 1:1.

Завршни сет узбудљивог финала почео је указивањем лекарске помоћи Ђоковићу због бола у рамену, а настављен је жестоком борбом која је резултирала брејком нашег тенисера већ у другом гему.

Ђоковић је добро почео трећи сет, повео је са 3:0 и када се чинило да ће лако привести меч крају, Јужни је нанизао три гема и изједначио.

У седмом гему Јужни у неколико наврата није искористио брејк шансе и Ђоковић је повео са 4:3, а затим направио брејк и стекао предност од два гема.

Други тенисер света је затим сачувао свој сервис и освојио 17. титулу у каријери.

Наградни фонд Турнира у Дубаију је 1.619.500 евра, од чега победнику припада 383.000 евра и 500 АТП бодова, а пораженом 180.000 евра и 300 бодова.

"Ове недеље нисам играо најбоље што знам. Мучио сам се током турнира, а једино сам се јуче добро осећао на терену. Повео сам са 1:0 у сетовима и 2:0 у другом сету, али тада је меч прекинут због кише", рекао је Ђоковић после меча.

"Данас сам се поново мучио, а Михаил је почео добро да игра. Знао сам да је важно да сачувам свој сервис у трећем сету, при резултату 3:3, јер је он имао две брејк лопте", додао је други тенисер света.

Ђоковић је рекао да је срећан што је успео да одбрани трофеј и поручио да ће следеће године покушати да понови успех.

"Тешко је заспати када вам адреналин јури у крви. Срећан сам што сам успео да одбраним титулу, сигурно ћу се следеће године вратити", поручио је Ђоковић.

Број коментара 89

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара