Читај ми!

Новак Ђоковић са репрезентацијом дочекује Нову годину и нову сезону

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић играће за тениску репрезентацију мушко-женског састава која ће учествовати на Јунајтед купу који почиње од 31. децебра. У саставу репрезентације су Хамад Међедовић, Никола Ћаћић, Наталија Стевановић и Дејана Радановић, а Србија ће мечеве у групи Е играти у Перту са првим ривалом селекцијом Кине.

Новак Ђоковић после три нове Гренд слем титуле у каријери и једномесечне паузе враћа се на терен 31. децембра на Јунајтед купу где ће са репрезентацијом Србије дочекати и Нову годину.

Надметања у Е групи Ђоковић ће отворити дуелом са најбољим тенисером Кине Џиџен Џангом који је тренутно 58. играч на светској листи и први је играч најмногољудније земље света који је стигао до те позиције, а пре два лета се прославио као први Кинез у главном жребу Вимблдона током опен ере јединог Гренд слема на трави.

У другом мечу Олга Даниловић ће се надметати са Кинвен Џенг која се сматра великим фаворитом не само што је на 15. месту најбољих тенисерки, већ и зато што ће Даниловићевој то бити први меч још од краја августа на Ју-Ес опену, а није победила још од тријумфа у Бастаду средином јула. Повреде су јој скратиле сезону и сада је чека повратак у форму.

Ако резултат буде изједначен после два сингла, одлука ће пасти у миксу, чији састав ће накнадно бити одређен.

Након два дана 2. јануара Србија игра против Чешке, Новаков ривал ће бити Јиржи Лехечка, 31. на свету, против кога никада није играо. Даниловићева ће имати много тежу ривалку, вимблдонску шампионку Маркету Вондрушову.

Трећег јануара се играју дуели за пласман на завршни турнир који ће се играти у Сиднеју.

Победници група Ц (САД, В. Британија и Аустралија) и Е, где је Србија, играју међусобно, а победник групе А (Пољска, Шпанија и Бразил) се састаје са најбољом другопласираном екипом.

У Сиднеју се истовремено по истом принципу надмећу екипе у групама „Б“ (Грчка, Канада и Чиле), Д“(Француска, Италија и Немачка) и Ф (Хрватска, Холандија и Норвешка).

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара