Читај ми!

Сарић о нападима на Ђоковића: Иритантни су, неком смета Новак, јер је најбољи

Уредник "Спортског журнала" Предраг Сарић био је гост у сегменту "Преглед штампе" у Јутарњем програму, где је истакао да је Новак Ђоковић на Дејвис купу показао своју људску страну и да напади против њега постају иритантни.

Сарић је коментарисао све актуелне догађаје српског спорта који су за нама и који нам предстоје. Највише пажње је несумњиво побрало полуфинале Дејвис купа између Србије и Италије, где су "орлови" поражени 2:1.

Уредник "Спортског журнала" је истакао да је Јаник Синер показао као најконкретнија претња Новаку Ђоковићу од млађих тенисера.

"Имали смо уморног Новака и са друге стране је био феноменални Синер, који је показао да можда најмање лежи нашем асу од ове новије генерације. Први је спасио три меч лопте против Новака и два пута га је добио у једном дану. Позитивна је Новакова љутња, није крио разочарање. Показао је и спортску величину да преузме одговорност и да покаже колико му је стало. Није смак света. И Новак и Миомир су дали максимум и изгарали на терену", рекао је Сарић.

Потом се Сарић осврнуо на партије Миомира Кецмановића и нападе на Новака Ђоковића.

"Кецмановић је имао додатни мотив кад игра за репрезентацију. Тад многе ствари дођу из емоције. Новак је поакзао да је људско биће, има и он права на грешку, нико ништа нема да му замери. Не свиђа ми се јер је кренуо одијум светске јавности. Кад год се нешто деси, они иду против Новака. У Француској наводно траже суспензију због избегавања допинг контроле, оног случаја кад су му то тражили непосредно пред меч. Навикнете се кад сте најбољи свих времена, тад све смета. Нас то радује. Ти напади иритирају све нас. Сетимо се Аустралије, стално је неко против њега, само зато што је најбољи, а не због грешака", рекао је Сарић.

Сарић је одговорио и на питање колико ће овај пораз утицати на Ђоковића у наредној сезони.

"Може да се одрази само кроз план да за Србију наступа само на Олимпијским играма. Уколико га здравље послужи, календар сложи и ако му саиграчи обезбеде завршницу, постоји и велика шанса да игра и наредне године. Биће то прилика за реванш Италији, Шпанија ће бити јача, али са оваквом екипом мислим да можемо да учинимо наредни корак и освојимо поново Дејвис куп", истакао је Сарић.

четвртак, 22. фебруар 2024.
14° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво