Читај ми!

Ђоковић против Алкараза у полуфиналу Торина, дуел који сви са нестрпљењем очекују

Пети међусобни дуел Новака Ђоковића и Карлоса Алкараза одлучиће финалисту Завршног АТП турнира у Торину (субота, 21.00). Поред борбе за пласман у финале последњег турнира у сезони, али и за позамашну новчану своту, меч двојице најбољих светских тенисера донеће предност у међусобном скору пред "зимски сан" и припрему за нову тениску сезону.

Нешто раније него што се очекивало, публика у Торину, али и љубитељи тениса широм свету, имаће прилику да уживају у дуелу двојице првопласираних на АТП листи – Новак Ђоковића и Карлоса Алкараза (субота, 21.00).

Иако су многи прижељкивали да гледају Србина и Шпанца у борби за трофеј на Завршном АТП турниру, судбина је, али и резултати двојице тенисера у такмичењу по групама, хтела да се два светска аса састану у полуфиналу.

Новак је имао и доста среће, пошто је, упркос победама против Рунеа и "резерве" Хуркача, морао да зависи од расположења Јаника Синера.

Италијан је у последњем мечу Зелене групе савладао Рунеа и погурао најбољег светског тенисера у завршницу турнира.

Слична ситуација је била и у Црвеној групи, где је Алкараз поражен у првом колу, али је у одлучујућем мечу против Медведева, победом без  изгубљеног сета обезбедио прво место на табели.

Дуел Ђоковића и Алкараза у Торину биће њихов пети међусобни, четврти ове године, а резултат је тренутно изједначен 2:2.

Шпанац је тријумфовао прошле године у полуфиналу Мастерса у Мадриду, али и у финалу овогодишњег Вимблдона, док је Новак био бољи у полуфиналу Ролан Гароса, као и у финалу Мастерса у Синсинатију.

Ђоковић је већ остварио примарни циљпобедом над Рунеом обезбедио је прво место на АТП листи на крају године, што му је пошло за руком осми пут у каријери.

Сада је у походу на нови рекорд – седму титулу на Завршним турнирима, у овом тренутку је изједначен са Роџером Федерером са шест трофеја.

Иако су велики спортски ривали, Новак и Карлос су у одличним односима, што је показао и заједнички тренинг пред почетак турнира у Торину

У новој епизоди дуела, који се већ сада могу сматрати легендарним, обојица мотива имају на претек.

Новак жели да задржи позитиван скор са играчем којем предвиђају да ће у деценијама које долазе бити доминантан на тениским теренима, посебно што су му у овом делу каријере, по сопственом признању, рекорди главна преокупација.

Млади Шпанац би желео још једном да покажа да се не плаши никога, па ни најбољег у историји белог спорта, као и да новом победом над Ђоковићем наговести велику борбу за прво место у АТП циркусу у години која је пред нама.

На Новаковој стри је и големо искуство - чак 12. пут у каријери играће у полуфиналу Завршног турнира, док је Алкараз први пут на турниру који окупља осморицу најбољих играча у сезони.

У првом полуфиналу састају се Јаник Синер и Данил Медведев, а победник дуела ће моћи, заваљен у фотељу и са кокицама у рукама, да ужива у тенису двојице најбољих светски играча и испратити ко ће му бити противник у финалу последњег турнира у сезони.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара