Победа Јужног

После фантастичног тријумфа над Ендијем Марејом Јанко Типсаревић у четвртфиналу турнира у Дубаију изгубио меч против Михаила Јужног.

Типсаревић није успео да се пласира у полуфинале АТП турнира у Дубаију, пошто је у четвтртфиналу изгубио од Руса Михаила Јужног са 6:3, 6:4.

Јанко Типсаревић и Јужни играли су до сада четири пута. Два тријумфа забележио је Јанко, док је у Дубаију други пут славио руски тенисер. Михаил Јужни савладао је Типсаревића и у финалу турнира у Москви прошле године.

Репрезентативац Србије није успео да понови добру игру коју је пружио претходног дана у мечу против Британца Ендија Мареја, када је искористио обе брејк шансе које је имао. Данас их је имао три, али није искористио ниједну.

Први сет је био релативно изједначен до осмог гема, када је Јужни одузео сервис Типсаревићу, а затим на свој севис повео сa 1:0.

Ни у другом сету није било наговештаја преокрета. Типсаревић је држао сервис до седмог гема, када је Јужни поново направио брејк и повео са 5:3.

Српском тенисеру је још једино пошло за руком да смањи на 5:4, али Јужни у завршници није пропустио прилику да матира очигледно деморалисаног противника.

Јужни ће се у полуфиналу састати са Аустријанцем Јиргеном Мелцером, који је данас приредио изненађење победивши Хрвата Марина Чилића резултатом 7:6 (10:8), 7:5.

Рус има 27 година, заузима 15. место на АТП листи и освојио је пет турнира у каријери. Јанко Типсаревић се налази на 39. позицији најбољих тенисера света.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара