Читај ми!

Тенисери "тима света" одбранили титулу у Лејвер купу

Тенисери "тима света" одбранили су титулу у Лејвер купу након победе над "тимом Европе".

Лејвер куп одигран је у Ванукуверу у Канади, а победнички тим предводио је прослављени тенисер Џон Мекинро. Резултат је на крају такмичења био 13:2 у корист "тима света" за који су играли Бен Шелтон, Тејлор Фриц, Френсис Тијафо, Крис Јубанкс, Франциско Серундоло,  Феликс Оже-Алијасим и Томи Пол.

Систем такмичења је појединачну победу првог дана вредновао једним поеном, другог два, а трећег дана три поена.

Бјорн Борг предводио је "тим Европе", а наступали су Алехандро Давидович Фокина, Гаел Монфис, Артур Фис, Андреј Рубљов, Хуберт Хуркач и Каспер Руд.

Бен Шелтон је победио Артура Фиса, Франциско Серундоло је био бољи од Алехандра Давидовича Фокине, Феликс Оже-Алијасим је савладао Гаела Монфиса, док је амерички дубл Томи Пол/Френсис Тијафо победио Артура Фиса и Андреја Рубљова.

"Тим Европе" је другог дана надметања дошао до бодова тријумфом Каспера Руда над Томијем Полом, међутим, Тејлор Фриц је био бољи од Андреја Рубљова, а Френсис Тијафо од Хуберта Хуркача.

На крају, "тиму света" била је довољна победа Бена Шелтона и Френсиса Тијафоа над Хубертом Хуркачом и Андрејом Рубљовом за коначни тријумф.

"Тим Европе" је био бољи 2017, 2018, 2019, 2021. године, а "тим света" је успео да два пута заредом буде најбољи, претходне и ове године.

Наредно издање Лејвер купа играће се 2024. године у Берлину.

среда, 06. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара