Читај ми!

Енди Мари: Ђоковић неће стати на 24 освојене гренд слем титуле, Алкараз ће ускоро достићи његов ниво

Енди Мари изјавио да је Новак Ђоковић тријумфом на Ју-Ес опену у Њујорку доказао да је најбољи тенисер света. Британац предвиђа да ће Новак освојити још гренд слем титула у каријери, али и да ће млади Карлос Алкараз ускоро достићи Ђоковићев ниво.

Ђоковић је пре два дана освојио Ју-Ес опен, пошто је у финалу победио Руса Данила Медведева 6:3, 7:6 (7:5), 6:3 и тако стигао до свог 24. гренд слем трофеја у каријери.

Мари каже да ће Ђоковић доминирати тенисом у наредним годинама.

"На младим тенисерима је да гурају Ђоковића и да га престигну. Међутим, не изгледа да ће то да се догоди. Новак је веома дуго невероватан играч, као Роџер Федерер и Рафа Надал, то је дуговечност и колико дуго су сви то могли да раде", рекао је Мари, а преноси Би-Би-Си.

Ђоковић је ове сезоне освојио Аустралијан опен, Ролан Гарос и Ју-Ес опен, док је у финалу Вимблдона поражен од Карлоса Алкараза.

"Ђоковић је у недељу доказао да је најбољи играч на свету. Као што сам већ рекао на младим тенисерима је да напредују и да га престигну. Мислим да се Новак неће зауставити на 24 гренд слем трофеја, али никада се не зна колико ће то трајати", навео је Мари.

Британски тенисер је навео да ће Алкараз ускоро достићи Ђоковићев ниво игре.

"Физички, мотивација, да се неко попут Алкараза још побољша. Шпанац је невероватан играч, он је бриљантан, али радити оно што Новак ради је другачије. Није исто као када то радите 15-20 недеља годишње као што Новак ради, сваки пут када изађе на терен. Мислим да ће Алкараз ускоро достићи тај ниво, али сматрам да ово није последњи гренд слем који ће Новак да освоји", закључио је Мари.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво