ТС Европе затворио врата Косову

Тениски савез Европе одбио је захтев представника спортске организације Косова да се на предстојећој редовној годишњој скупштини, која ће се одржати следећег месеца у Летонији, гласа за пријем Савеза те земље у европску асоцијацију тенисера, пренео је данас Коха диторе.

"Захваљујемо вам што сте поднели захтева да будете део 'Тенис Европе'. Дискутовали смо о њему и одлучили смо да га не прихватимо, па на основу тога не можемо да вас позовемо на Скупштину", наведено је у у писму председника Тениског савеза Европе Жака Дупреа.

Председник Тениског савеза Косова Шкељзен Доми, казао је да је 'остао у чуду' након одлуке водећих људи европске организације, пошто се, по његовим речима, на основу ни једног члана Статута не може забранити Косову да присиствује скупштини као чланица која се кандидује.

"Захтев је морао да се процесуира у Скупштини, а затим да делегати гласају за или против", рекао је Доми.

Он је навео да страхује да на предстојећој скупштини може бити промењен и Статут, чиме би пријем косовског Савеза у ту организацију био знатно отежан.

"Најтеже нам пада то што представници који су блокирали наше чланство, долазе из земаља које су признале независност Косова. Ја се плашим да сада могу да промене и Статут, чиме би наш пријем био још више отежан. Зато морамо да вршимо притисак са свих страна, пошто се у овом случају јасно види да је политика умешала прсте у спорт", оценио је Доми.

"Коха диторе" подсећа да је Тениски савез Косова и раније безуспеснсо покушавао да добије статус члана, као и да сличну судбину имају захтеви и осталих спортских савеза Косова, који покушавају да постану део међународних организација.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво