Читај ми!

Вимблдон спреман за недељни спектакл – Ђоковић игра за осму, Алкараз за прву титулу

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић ће у недељу, 16. јула, играти против Шпанца Карлоса Алкараза 136. вимблдонско финале. Меч ће почети у 15.00, директан пренос је на Првом програму РТС-а, а ток дуела и најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

Српски тенисер ће играти девето финале у каријери на Вимблдону, док ће младом шпанском играчу бити прво на лондонској трави.

Ђоковић ће се борити за укупно осми трофеј, али и пети узастопни чиме би изједначио Федереров рекорд који је за сада најуспешнији на Вимблдону у мушкој конкуренцији.

Поред тога, Новак би тријумфом стигао и до 24. гренд слем титуле и тиме би изједначио рекорд који већ пола века држи Маргарет Корт.

Перспективни шпански тенисер, тренутно најбољи на АТП листи, до сада је освојио 11 трофеја, међу којима је и једна гренд слем титула на Ју-Ес опену прошле године.

Ђоковић и Алкараз су одиграли два међусобна дуела и резултат је нерешен. Последњи меч одиграли су у полуфиналу овогодишњег Ролан Гароса, у коме је српски тенисер изашао као победник.

Улог у финалу је велики, играће га први и други тенисер света, а победник ће сем трофеја и новчане награде ући у победнички део историје Вимблдона.

Финале ће почети у недељу у 15.00, директан пренос је на Првом програму РТС-а, а ток дуела и најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије