Читај ми!

Тони Надал о Ђоковићу: Велико дивљење, нек ужива у невероватном достигнућу

Тренер канадског тенисера Феликса Ожеа-Алијасима, Тони Надал честитао је Новаку Ђоковићу освајање титуле на Ролан Гаросу.

Ђоковић је у недељу тријумфовао на Ролан Гаросу, пошто је у финалу победио Норвежанина Каспера Руда 7:6 (7:1), 6:3, 7:5. Српски тенисер је победом у Паризу стигао до 23. гренд слем трофеја у каријери.

Тони Надал, стриц и бивши тренер Рафаела Надала, објавио је на свом Инстаграм налогу колумну за шпански "Ел Паис".

"Када је почео Ролан Гарос, написао сам да је Руд један од кандидата за финале и да ће се борити за титулу. Рачунајући и ово недељно финале, то му је треће гренд слем финале у последњих годину дана. Нешто што је успело само неколико тенисера. Када буде успео да га освоји, са великим задовољством ћу славити то што је један тенисер који комбинује леп тенис и фер-плеј досегао врх у нашем спорту", написао је Тони Надал.

Он је потом анализирао овогодишње финале Ролан Гароса.

"Руд је почео да губи конце и греши у игри, бежао је од одличне иницијалне идеје коју је имао. Руд је тај који је меч почео боље. Узео је брејк Ђоковићу великим интензитетом игре. Али посустао је и направио скупе грешке у кључним моментима. Каспер је платио цех својих грешака. Једина опција била му је да одржава физички и ментални интензитет све време меча. Ипак, није био у стању то да уради", навео је шпански тренер.

Тони Надал је на крају честитао Ђоковићу на освајање 23. гренд слем трофеја у каријери.

"Што се тиче Ђоковића, још једном уз велико дивљење, остаје ми да му само честитам и пожелим да ужива у овом невероватном достигнућу са породицом и члановима тима", закључио је Тони Надал.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво