Читај ми!

Новаково јутро – Ђоковић рекордер, шампион и поново број један АТП листе

 Српски тенисер Новак Ђоковић званично је преузео прво место на АТП листи од Шпанца Карлоса Алкараза. 

Ђоковић је освојио титулу на Ролан Гаросу, пошто је у финалу победио Норвежанина Каспера Руда 7:6, 6:3, 7:5 и тим тријумфом је стигао до 23. гренд слем титуле у каријери.

Постао је најтрофејнији тенисер свих времена, први тенисер са по бар три гренд слема у каријери и поново светски борј један на АТП листи.

Да подсетимо, Новак је пре Ролан Гароса био трећепласирани, Алкараза је савладао у полуфиналу, а Данил Медведев је изненађујуће поражен на старту Отвореног првенства Француске.

Ђоковић се званично вратио на прво место најбољих тенисера света са 7.595 бодова. Карлос Алкараз је други са 7.175 поена, док је Рус Данил Медведев трећи са 6.100. Каспер Руд је четврти са 4.960, а Грк Стефанос Циципас је пети са 4.920 бодова. У топ 10 најбољих тенисера света налазе се још Данац Холгер Руне, Рус Андреј Рубљов, Американац Тејлор Фриц, Италијан Јаник Синер и Карен Хачанов из Русије.

Српски тенисер Миомир Кецмановић је пао за два места и тренутно је 39. играч света са 985 поена, док је Душан Лајовић напредовао за осам позиција и сада је 45. са 899 бодова. Ласло Ђере је задржао 60. место на АТП листи са 810 бодова, док је Филип Крајиновић назадовао за 12. позиција и тренутно је 105. на АТП листи са 581 поеном. Хамад Међедовић је напредовао за 10 позиција и сада је 158. тенисер света са 366 бодова. Наредна АТП листи биће објављена за недељу дана.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво