Читај ми!

Ига Швјонтек савладала Мухову и одбранила трофеј на Ролан Гаросу

Пољска тенисерка Ига Швјонтек одбранила је титулу на Купу мускетара, пошто је у финалном мечу на стадиону "Филип Шатрије" савладала Чехињу Каролину Мухову са 2:1 (6:2, 5:7, 6:4).

Ига Швјонтек трећи пут у каријери подигла је трофеј на Ролан Гаросу, пошто је после велике борбе и готово три сата игре савладала Каролину Мухову са 2:1 у сетовима.

Чехиња је пружила јак отпор Швјонтековој, која је оправдала улогу фаворита у овом финалу и потврдила прво место на светској листи.

Пољакиња је у првом делу игре била доминантна - два пута је одузела сервис противници и са 6:2 повела на мечу.

Швјонтекова је и у другом сету прва дошла до брејка, али је Мухова узвратила у петом гему. У финишу другог дела игре видели смо три везана брејка, два је направила Чехиња и са 7:5 изједначила у финалу.

На крилима добре игре, Мухова прави брејк на стаерту трећег сета и тада је деловало као да се Пољакиња налази у кризи. Ипак, Швјонтекова је долазала да је велика шампионка, вратила је брејк и до краја меча, уз размењених неколико брејкова, дошла до тријумфа од 6:4.

Пољакиња је тако дошла до четвртог гренд слема у каријери и задржаће прво место на ВТА листи, док Мухова заслужује све честитке за наступ у Паризу и очекује је велики помак на листи, на којој тренутно заузима 43. место.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво