Читај ми!

Ђоковић против Алкараза за седмо финале на Ролан Гаросу

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће полуфинале Ролан Гароса против првог играча света Шпанца Карлоса Алкараза. Меч је на програму око 14.45 на терену "Филип Шатрије", а ток дуела можете пратити на нашем порталу.

Новак Ђоковић ће играти 45. полуфинале на гренд слем турнирима и осмо на Ролан Гаросу. Уколико савлада Алкараза, српски тенисер ће имати прилику да се бори за трећу титулу у Паризу и 23. гренд слем трофеј у каријери.

Полуфиналисти су до сада изгубили само један сет. Ђоковић од Карена Хачанова у четвртфиналу турнира, док је Алкараза у другом колу Таро Данијел савладао у другом сету.

Српски тенисер је на старту турнира тријумфовао над Александром Ковачевићем, затим редом је побеђивао Мартина Фучовича, Алехандра Давидовича Фокину и Хуана Пабла Вариљаса и поменутог Хачанова.

С друге стране Шпанац је био бољи од Флавија Коболија, Данијела, Дениса Шаповалова, Лоренца Мусетија и Стефаноса Циципаса.

Алкараз је до сада освојио десет титула у каријери и само један гренд слем - Ју-Ес опен 2022. године, а најбољи пласман на Ролан Гаросу му је прошлогодишње четвртфинале.

Најбољи тенисер света један је од ретких против кога Ђоковић има негативан скор у међусобним дуелима. Ђоковић и Алкараз су једини меч одиграли у полуфиналу мастерса у Мадриду 2022. године, а Шпанац је био бољи.

Финале пре финала 

Дуел између Ђоковића и Алкараза биће финале пре финала на Ролан Гаросу, будући да је реч о тренутно играчки најбољим тенисерима на свету. 

Новак је ове године провео 14 недеља као први на АТП листи, док је Алкараз имао девет седмица на првој позицији.

У досадашњем делу турнира Новак предњачи када је реч о статистичким подацима. Српски тенисер је укупно убележио 188 винер поена и 31 након ас ударца. 

Алкараз је остварио 176 поена из винера, а 17 након ас сервиса. Међутим, Шпанац је укупно провео мање времена на терену од српског тенисера, безмало 12 сати играња је имао Алкараз до сада, а Ђоковић 14 и по сати.

Но, полуфинале Ролан Гароса доноси посебну драж и нема сумње да ће до краја тенисери бити фокусирани на терену.

Алкараз је у одличној форми, али Ђоковић има предност када је реч о искуству играња великих мечева на гренд слем турнирима. Стрпљива игра какву смо имали прилике до сада да гледамо од Ђоковића у комбинацији са постепеним подизањем ритма игре из сета у сет чини се да може помрсити рачуне младом и амбициозном шпанском тенисеру.

Финалне припреме тенисери су обавили, те ће спремни дочекати полуфинални спектакл заказан за 14.45 на терену "Филип Шатрије". 

Победник овог дуела играће у финалу Ролан Гароса против бољег из дуела - Александр Зверев и Каспер Руд.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво