Читај ми!

Мухова преоркетом у одлучујућем сету до финала Ролан Гароса

Чешка тенисерка Каролина Мухова пласирала се у финале Ролан Гароса пошто је победила Белорускињу Арину Сабаленку 2:1 (7:6, 6:7, 7:5) после три сата и 17 минута игре.

Први сет је обиловао преокретима, код вођства 5:4 Мухова је сервирала за сет, али је Сабаленка преокренула на 6:5, да би затим ипак тај-брејк одлучивао. У њему се боље снашла Чехиња, искористила је прву сет лопту и повела 1:0.

Мухова је на старту другог сета направила брејк и повела 2:0, али је Белорускиња узвратила, затим су опет обе тенисерке размениле по брејк, па је поново одлука пала у тај-брејку. Овог пута је боља била Сабаленка, која је искористила другу сет лопту за изједначење. 

У трећем сету виђена је велика драма. Сабаленка је играла много боље, водила 5:2, затим је имала и меч лопту, али је није искористила, после чега је нагло пала у игри. То је Мухова искористила на најбољи могући начин, освојила пет гемова у низу, искористила прву меч лопту и стигла до првог гренд слем финала у каријери. 

Мухова ће се за први гренд слем пехар у каријери борити у суботу у финалу против победнице меча Ига Швјонтек - Беатриз Хадад Маја. 

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво