Читај ми!

Алкараз прегазио Циципаса и заказао дуел са Новаком у полуфиналу Ролан Гароса

Карлос Алкараз убедљиво савладао Стефаноса Циципаса у три сета (6:1, 6:2, 7:6/7:5) и пласирао се у полуфинале Ролан Гароса, где ће му ривал бити Новак Ђоковић. Полуфинални дуели у мушкој конкуренцији на програму су у петак.

Убедљивом партијом, Карлос Алкараз је пети пут у каријери савладао Стефаноса Циципаса, овога пута у три сета (6:2, 6:1, 7:6/7:5) и пласирао се у полуфинале Ролан Гароса.

Млади Шпанац, који је први играч на АТП листи и први носилац у Паризу, био је доминантан у свим сегментима игре против петог тенисера света и заслужено остварио пласман међу четири најбоља на турниру.

Алкараз, којег већ сада са 20 година сматрају правим наследником Рафаела Надала, у полуфиналу ће играти против Новака Ђоковића, који је нешто раније са 3:1 у сетовима савладао Карена Хачанова.

Алкараз је у првом сету напрвио два брејка и добио тај део игре 6:2, да би у другом сету био још убедљивији – три пута је одузео сервис грчком тенисеру и после 6:1 повео са 2:0 у сетовима.

Иако је већ на старту трећег сета направио брејк, у том делу игре виђена је велика борба. Алкараз је повео са 5:2 и имао две брејк и меч лопте на сервис Циципаса, али се Грк вратио, освојио тај гем, а онда у следећем направио једини брејк на мечу.

Дошло се до тај-брејка, а Алкараз није дозволио изненађење – освојио је тај део игре резултатом 7:5, за укупан тријумф од 3:0 у сетовима.

Дуел између Алкараза и Ђоковића на програму је у петак, а занимљиво је да је Шпанац добио њихов једини досадашњи међусобни дуел – у Мадриду прошле године.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво