Читај ми!

Ђоковић против Хачанова за полуфинале Ролан Гароса

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић игра четвртфинални дуел Ролан Гароса против Карена Хачанова. Меч је најављен као трећи сусрет на терену "Филип Шатрије", а почетак дуела очекује се око 15.00. Текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

Трећи тенисер света Новак Ђоковић започео је циклус борбе за 23. гренд слем титулу у каријери, а на том путу до исписивања нове стране историјског резултата очекује га 11. тенисер света Карен Хачанов.

Ђоковић и Хачанов до сада су одиграли девет међусобних дуела, а српски тенисер је осам пута тријумфовао. Руски играч је први и последњи пут до сада победио 2018. године на мастерсу у Паризу.

Српски тенисер је до четвртфинала стигао веома ефикасно, без изгубљног сета, а уз то подизао је форму и темпо игре из меча у меч, док је Хачанов само један дуел добио у три сета и то у другом колу против молдавског тенисера Албота.

Хачанов је у каријери освојио три титуле на АТП туру, тријумфовао је на мастерсу у Паризу, као и на турнирима у Москви и Марсеју, најбољи пласман остварио је јула 2019. године када је био осмопласирани тенисер света.

Занимљиво је да је руски тенисер прекинуо низ од 23 узастопна пораза против најбољих 10 на АТП листи победом над Циципасом у четвртој рунди турнира у Мајамију ове године.

Хачанов је освоји и сребрну медаљу на Олимпијским играма у Токију.

Стил игре који практикује Хачанов доста зависи од његовог првог сервиса приликом кога је веома успешан на Ролан Гаросу што се најбоље огледа у упоредној анализи са Новаком.

Руски тенисер је освојио 38 поена из ас ударца, а уписао је 180 винера и чак 204 поена приликом првог сервиса, док је статистика код српског тенисера нешто слабија, Ђоковић је до сада има 20 ас поена, 131 винер и 172 поена на првом сервису.

Нема сумње да Новака очекује велика борба против Хачанова на Ролан Гароса, будући да је руском тенисеру четвртфинале у Паризу највеће достигнуће на Отвореном првенству Француске, те ће сигурно уложити максимум напора како би савладао трећег тенисера света.

Уколико Новак тријумфује надмашиће резултат од претходне године када је управо у четвртфиналу доживео пораз од Рафаела Надала.

Програм на "Шатријеу" почиње у 11 часова, а почиње дуелом између Каролине Мухове и Анастасије Пављученко, после којих следи меч Елине Свитолине и Арине Сабаленке.

Када се заврше два меча у женској конкуренцији, на терен ће Ђоковић и Хачанов. Текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво