Читај ми!

Вавасори после маратона и преокрета савладао Кецмановића

Италијан Андреа Вавасори савладао Миомира Кецмановића са 3:2 по сетовима 5:7, 2:6, 7:6, 7:6, 7:6 и пласирао се у друго коло Ролан Гароса.

Миомир Кецмановић није успео да се домогне другог кола турнира у Француској. Био је наш тенисер на добром путу да сломи отпор Италијана, водио је са 2:0 у сетовима. Уследио је преокрет ривала који наредна три сета добија у тај-брејку, иако је у одлучујућем сету наш тенисер први попустио меч лопту на свој сервис.

Велика борба два ривала у пет сетова и више од пет сати игре. Оба тенисера чувала су своје сервисе све до завршнице првог сета. Одлучујући је био 11. гем у коме је наш тенисер прво пропустио две брејк прилике. Потом ривал није искористи три гем лопте, да би Миомир трећи шансу успео да претвори у брејк. Потом је био сигуран на свој сервис - 7:5 у првом сету.

У другом сету Кецмановић је био убедљивији. Већ на самом старту је одузео сервис ривали, да би новим брејком у седмом гему повео са 5:2, а потом рутински решио сет у своју корист - 6:2.

Уследила је беспоштесна борба и преокрет Италијана. У трећем сету ривали су у два наврата разменили по брејк, да би сет био решен у тај-брејку. Ревија мини-брејкова у овом периоду, Италијан је пет пута био успешнији на сервис нашег тенисера, док је Миомир вратио четири мини-брејка. Вавасори добија тај-брејк са 10:8.

Слична слика и у четвртом сету. Италијан је два пута имао по брејк предности да би наш тенисер успео да врати оба, други у моменту када је Италијан сервирао за меч. Тако да је и четврти сет одлучен у тај-брејку. Ривал је био знатно бољи и овај перид добио са 7:3.

На старту одлучујућег сета Кецмановић је одузео сервис ривалу. Предност је чувао до самог финиша. На свој сервис у 10. гему пропустио је меч лопту. Италијан успева да се одбрани и врати брејк. У 12. гему Италијан је пропустио брејк и меч лопту на сервис нашег тенисера па је и овај сет решен у тај брејку.

Поново беспоштедна борба и ревија мини-брејкова. Опет је Италијан направио један више, четири у односу на три нашег тенисера - 11:9 у тај брејку.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара