Читај ми!

Ђоковић сигуран на старту Ролан Гароса, надигран Ковачевић

Новак Ђоковић савладао Американца Александра Ковачевића са 3:0 по сетовима 6:3, 6:2, 7:6 и пласирао се у друго коло Ролан Гароса. Наредни ривал нашег тенисера је Мађар Мартон Фучович.

Новак је успео да сломи отпор ривала. После почетног одмеравања снага константно је претио на сервис Американца. Ковачевић је заиграо на све или ништа у трећем сету, када је у два наврата вратио брејк и изборио тај-брејк у коме је наш тенисер био убедљив и тако решио меч у своју корист.

У првом сету наш тенисер је први пут запретио у четвртом гему када је пропустио брејк прилику. Већ на наредни сервис ривала искористио је шансу и одузео му сервис за вођство од 4:2. Потом је био сигуран на свој сервис и рутински привео сет крају – 6:3.

У другом сету Новак је био још убедљивији. Већ на старту је одузео сервис противнику. У петом гему стекао је дупли брејк предности, а потом је мирно решио и други сет у своју корист 6:2.

Као и у друго и на старту трећег сета Новак је одузео сервис Ковачевићу. Покушао је Американац да узврати, али није искористио три везане брејк прилике. Потом је наш тенисер користио сваку прилику да запрети на сервис ривала.

У наредном гему он није искористи три брејк прилике и тако је дозволио Ковачевићу да колико-толико остане у сету. Ривал потом враћа брејк за изједначење - 3:3. Ипак, Новак у наредном гему поново одузима сервис ривалу и враћа предност.

У моменту када је Ђоковић сервирао за меч, Коваћевић враћа брејк. Потом су оба тенисера била сигурна на свој сервис па је сет решен у тај-брејку.

У овом периоду Новак је био убедљив, дозволио је ривалу да освоји само један поен и тако ставио тачку на овај сет и меч.

У борби за треће коло наш тенисер ће играти против Мађара Мартона Фучовича, који је у првок колу савладао Француза Уга Гренијеа са 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:3).

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво