Читај ми!

Украјинка Марта Костјук одбила да се рукује са Арином Сабаленком

Белоруска тенисерка Арина Сабаленка пласирала се у друго коло Ролан Гароса, пошто је на старту такмичења победила Украјинку Марту Костјук резултатом 6:3, 6:2. Меч је трајао 71 минут.

Украјинка је после брејка у петом гему првог сета повела 3:2, али је Сабаленка освојила четири узастопна гема и први део меча добила са 6:3. Белорускиња је у другом сету направила два брејка и заслужено је стигла до победе.

Костјук је по завршетку меча одбила да се рукује са белоруском тенисерком. Навијачи су због овог потеза звиждали украјинској тенисерки.

"Нисам могла да разумем шта се дешава. Сви знамо да украјинске девојке неће да се рукују са нама, то није изненађење, али изгледа да је публика била изненађена. Видели су то као непоштовање играча, зато су јој звиждали", рекла је Сабаленка на конференцији за медије после меча. Она је истакла да је у први мах била збуњена.

"Мислила сам да мени звижде. Разговарала сам са својим тимом. Шта да радим? Када сам схватила, било ми је жао. Када играте против Украјинке никада не знате шта ће се десити. Не знате како ће људи реаговати, да ли ће вас подржавати или не. Бринула сам да ће публика бити против мене, а не волим да играм у тим околностима", истакла је белоруска тенисерка.

Сабаленка ће у другом колу играти са сународницом Ирином Шиманович, која је савладала Мађарицу Пану Удвари са 6:7 (6:8), 6:3, 6:1.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво