Читај ми!

Почиње Ролан Гарос, Ђере први излази на терен

На тениским теренима Ролан Гароса у Паризу почиње такмичење на другом Гренд слем турниру у години.

Овогодишњи наградни фонд Ролан Гароса увећан је на рекордних 49,6 милиона евра. Победници у синглу у мушкој и женској конкуренцији добиће по 2,3 милиона евра.

Титулу у мушкој конкуренцији неће бранити Шпанац Рафаел Надал, који је одустао од наступа на Отвореном првенству Француске, пошто се још није опоравио од повреде.

Титулу у женској конкуренцији браниће најбоља тенисерка света Пољакиња Ига Швјонтек, која је прошле године у финалу савладала Американку Коко Гоф 6:1, 6:3. Србија ће на Ролан Гаросу имати седам представника.

На турниру у Паризу ће наступити Новак Ђоковић, Филип Крајиновић, Миомир Кецмановић, Душан Лајовић, Ласло Ђере, Хамад Међедовић и Олга Даниловић.

Ласло Ђере ће једини од српских представника изаћи на терен првог дана. Он ће играти после 14 часова против руског тенисера Андреја Рубљова. Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће највероватније у понедељак против Александра Ковачевића из САД.

Ђоковић је два пута у каријери освојио Ролан Гарос, а у Паризу је један од главних фаворита за освајање Отвореног првенства Француске. Ривал Душану Лајовић биће Џиџен Џанг из Кине, а Филип Крајиновић ће се састати са Френсисом Тијафом из САД.

Хамад Међедовић ће по први пут у каријери играти у главном жребу једног гренд слем турнира, а његов противник у првом колу биће Маркос Гирон из САД.  Миомир Кецмановић ће се састати са квалификантом из Италије Андреом Вавасоријем, док ће Олга Даниловић играти са Катерином Баиндл из Украјине.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво