Читај ми!

Алкараз против Ћорића у полуфиналу Мадрида

Шпанац Карлос Алкараз савладао Руса Карена Хачанова са 2:0 по сетовима 6:4, 7:5 и пласирао се у полуфинале мастерса у Мадриду. Наредни ривал биће му Хрват Борна Ћорић.

Шпанац је савладао још једну препреку у Мадриду. После велике борбе сломио је отпор ривала и у два сета решио меч у своју корист.

У првом сету након изједначене борбе одлучујући је био седми гем у коме је Шпанац стекао три везане брејк прилике, а искористи је трећу. У наредном гему Хачанов није успео да узврати, иако је имао једну брејк лопту.

Потом је Шпанац рутински привео сет крају, а имао је прилике и на сервис ривала да стави тачку на сет, али се Рус одбранио. Ипак на крају Алкараз добија први сет са 6:4.

Велика борба у другом сету. Ривали су костантно притискали сервис противника, а први је до брејка стигао Хачанов и повео са 3:1. У шестом гему Рус је пропустио још две брејк прилике да стигне до два брејка предности.

Алкараз у деветом гему, када је ривал сервирао за сет, користи своју шансу и враћа врејк. Рус није могао да се врати после овог губитка, Шпанац осваја наредна два гема и уз још један брејк приводи сет и меч крају, 7:5 у другом сету.

Шпанаћ ће у борби за финале играти против Борне Ћорића из Хрватске који је у четвртфиналу савладао Немца Данијела Алтмајера са 2:0 по сетовима 6:3, 6:3.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије