Бозољцу титула у дублу

Српски тенисер Илија Бозољац и Британац Џејми Делгадо освојили су титулу у конкуренцији дублова на челенџер турниру Гемакс Опен у Београду, пошто су у финалу савладали Аустријанца Мартина Сланара и Јамајчанина Дастина Брауна са 6:3, 6.3.

Бозољац је на таласу претходне победе у полуфиналу сингла против Алекса Богдановића ушао у финале у дублу и разорним ас сервисима обележио цео ток меча који је трајао свега 52 минута.

Српско-британски тандем није ни у једном тренутку дао шансу конкурентима за евентуални преокрет, забележивши укупно 10 асова и три брејка, уз висок проценат освојених поена на први сервис (74).

Илија Бозољац изјавио је да је кључ победе у полуфиналу против Британца Алекса Богдановића била публика која му је у одлучујућим тренуцима помогла да преокрене резултат и уђе у финале Гемакс турнира.

"Публика ми је пуно помогла, нарочито у тренуцима када је Алекс фантастично заиграо у другом сету и повео са 5:2. Тада сам успео да вежем пет гемова, највише захваљујући фенменалној публици која ме је носила. Уживао сам у сваком поену", рекао је Бозољац.

Дејвис куп репрезентативац Србије састаће се у финалу са Словаком Карољем Беком који је у другом полуфиналу савладао Јанка Типсаревциха са 6:3, 6:2.

"Имам довољно времена да се спремим за финални меч", поручио је Бозољац.

Финале је на програму у недељу са почетком у 13 часова.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се