Квитова савладала Александрову и заказала дуел с Кирстеом у полуфиналу Мајамија

Чехиња Петра Квитова победила Рускињу Екатерину Алексадрову са 2:1 (6:4, 3:6, 6:3) и пласирала се у полуфинале мастерса у Мајамију. Ривалка у борби за финале биће јој Румунка Сорана Кирстеа.

Квитова је после велике борбе у три сета надиграла Александрову. Повела Чехиња, да би ривалки припао други сет. У одучујућем сету Квитова је била боља и заслужено се пласирала у полуфинале.

Чехињи је припао први сет. Након што је пропустила две брејк лопте на старту меча, у трећем гему је дошла до брејка предности. Потом су обе тенисерке успевале да задрже свој сервис и Квитова добија први сет са 6:4.

Рускиња је била боља у другом сету. У четвртом гему није искористила четири брејк прилике. Пропуштено је надокнадила у шестом када је одузела сервис противници. Потом је била сигурна на свој сервис – 6:3 у другом сету.

Равноправна борба у трећем сету. Обе тенисерке лако су освајале своје сервисе до самог финиша. Прво је Александрова запретила у седмом гему када је ропустила једину брејк шансу у сету. Већ у наредном Чехиња користи своју шансу и одузима сервис противници. Потом је на свој сервис ставила тачку на овај сет и меч, 6:3.

Квитова ће у полуфиналу играти против Кирстее. У другом полуфиналу састају се Рибакина и Пегула.   

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво