Тенисери Србије у групи са Шпанијом, Јужном Корејом и Чешком

Дејвис куп селекција Србије играће у септембру са Шпанијом, Јужном Корејом и Чешком у групној фази финалног турнира Светске групе Дејвис купа, одлучено је данас жребом у Малаги.

Вољом жреба одлучено је да Дејвис куп селекција Србије буде у Групи Ц, чији ће домаћин бити Валенсија од 12. до 17. Септембра.

У групи А која ће се играти у Болоњи налазе се Канада, Италија, Шведска и Чиле.

У грипи Б која ће се играти у Манчестеру налазе се Аустралија, Велика Британија, Француска и Швајцарска.

У групи Д у Хрватској састаће се Хрватска, Холандија, САД и Финска.

Победници група и другопласирани напредоваће у финалну фазу елиминације у Малаги, која је на програму од 21. до 26. новембра.

Троицки: Верујем да ће сви наши тенисери бити спремни да се такмиче

Селектор Дејвис куп селекције Србије Виктор Троицки изјавио је да верује да ће сви српски тенисери бити спреми да се такмиче на финалном турниру Светске групе Дејвис купа у Малаги.

"Пре свега драго нам је да смо и ове године у групној фази такмичења Светске групе Дејвис купа. У сличној смо групи као 2022, поново играмо у Валенсији и поново против домаћина Шпаније, као и Јужне Кореје коју изузетно познајемо. Нови противник је репрезентација Чешке.”

”Сматрам да можемо проћи ову групу, верујем да ће сви бити спремни да се такмиче. Сигуран сам да можемо проћи ову групу и пласирати се на завршно такмичење у новембру. Уколико наш тенисер број 1 Новак Ђоковић буде у екипи са њим дефинитивно можемо стићи далеко на овом такмичењу", изјавио је Троицки

четвртак, 01. јун 2023.
20° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено