Алкараз победио Медведева за титулу у Индијан Велсу и прво место на АТП листи

Шпански тенисер Карлос Алкараз победио је Руса Данила Медведева са 2:0 (6:3, 6:2) у финалу Мастерса у Индијан Велсу и вратио се на прво место на АТП листи.

Алкараз победио Медведева за титулу у Индијан Велсу и прво место на АТП листи Алкараз победио Медведева за титулу у Индијан Велсу и прво место на АТП листи

Алкараз ће на најновијој листи имати 7.420 бодова, 260 више од Ђоковића, који не игра у Америци јер као невакцинисана особа није добио дозволу за улазак у земљу.

Алкараз је одиграо фантастичан меч и дошао до треће Мастерс титуле у каријери, након Мајамија и Мадрида, укупно осме у каријери.

Уједно, прекинуо је серију Медведева од 19 победа, који је претходно освојио титуле у Ротердаму, Дохи и Дубаију.

После освајања титуле Шпанац је у изјавама истакао да је меч био изузетно напоран и да је задовољан својом игром.

„Нисам очекивао ово, али рекао бих да сам играо савршено. Против Данила је увек тактика важна и мора да се одигра савршено. Зато је изгледало лако, али није.“, рекао је Алказар.

Карлос се титулом у Индијан Велсу вратио на место број један на АТП листи, па је и то прокоментарисао истакавши велико поштовање за Новака Ђоковића.

„Сјајан је осећај, за мене је то опет остварење сна. Бити испред великих играча попут Новака за мене је невероватно осећање. Новак је један од најбољих на свету, то је очигледно. Увек кажем да мораш да победиш најбоље ако желиш да будеш најбољи. Заиста сам желео да играм против Новака опет. Недостаје нам на Туру и надам се да ће се брзо вратити“.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво