Циципас: Ђоковић још није дoстигао свој лимит

Грчки тенисер Стефанос Циципас изјавио је да најбољи играч света Новак Ђоковић још није достигао свој лимит, преноси грчки сајт "Тромактико".

Циципас је свестан да је за велике успехе нужан свакодневни, напоран рад.

"Освајање гренд слема је један од највећих снова које сам имао као дечак, да направим нешто велико у спорту који сам изабрао. Све је у напорном, свакодневном раду. Морате константно да напредујете, како са техником, тако и са физичком спремом. Погледајте Ђоковића, који је један од најбољих играча свих времена, а још није достигао свој лимит", изјавио је Циципас.

Ђоковић и Циципас су одиграли 13 међусобних дуела у каријери, а српски тенисер води 11:2 у победама. Ђоковић је два пута победио Циципаса у финалима гренд слем турнира.

"Порази су важна ствар, јер се из њих доста учи. Победе су најлепша ствар, донесе прелепе моменте у каријери, али без пораза сигурно не бих постао трећи на свету, не бих освојио девет АТП титула до сада. Мастерси и гренд слемови су мој наредни циљ. Спреман сам да наставим да радим овако у наредних 20 година, рекао је Циципас.

Грчки тенисер је истакао да увек мора да се доказује.

"Тенис је маратон, а не спринт. Ово је спорт у којем сваког дана мораш да напредујеш. Један или два резултата не значе ништа, мораш стално да се доказујеш. А, ако радиш шест сати дневно, постајеш права машина", закључио је Циципас.

Ђоковић је пре недељу дана 10. пут освојио Аустралијан опен, пошто је у финалу турнира у Мелбурну победио Циципаса. Српски тенисер је стигао до 22. гренд слем трофеја у каријери, а потом је преузео прво место на АТП листи.

четвртак, 23. март 2023.
13° C

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују