Читај ми!

Драма у Ослу - Ђере преживео Ђурасовића и освојио други поен за Србију

Српски тенисер Ласло Ђере победио је Норвежанина Виктора Ђурасовића 2:1 у сетовима (6:3, 4:6, 7:6) и освојио други поен за репрезентацију Србије у дуелу за пласман у групну фазy Светске групе Дејвис купа.

Ласло Ђере је морао да одигра три сета и проведе два сата и 40 минута на терену у Ослу, али је након праве драме у тај-брејку одлучујућег сета савладао Виктора Ђурасовића, тренутно 362. тенисера света.

Ђере је без проблема освојио први сет, у којем је два пута одузео сервис противнику, али је Ђурасовићу један брејк у другом био довољан да поравна резултата на 1:1 и уведе меч у одлучујући сет.

У узбудљивом трећем сету Норвежанин је први запретио - узео је брејк већ у првом гему, потом га потврдио и повео 2:0, али је Ђере брзо одговорио и освојио наредних пет гемова у низу.

Имао је српски тенисер вођство од 5:3 и прилику да својим сервисима оконча меч, али је храбри Ђурасовић узео још један брејк и продужио маратон у Ослу.

Гем по гем, чували су тенисери свој сервис све до тај-брејка, у којем је Ђере "преживео" једну меч лопту Ђурасовића, а потом при резултату 9:8 искористио своју трећу и после два сата и 40 минута тениса дошао до победе.

Раније данас Миомир Кецмановић је рутински савладао Андреју Петровића 2:0 у сетовима, па репрезентација Србије након победе Ђереа води 2:0 против Норвешке и недостаје јој још само једна победа за пласман у групну фазy Светске групе Дејвис купа.

У суботу од 14.00 часова на програму је дуел дублова. Норвешку ће представљати Ђурасовић и Херман Хејерал, док ће за Србију играти Никола Ћаћић и Филип Крајиновић.

Потом ће бити одиграна преостала два меча у синглу - Ђурасовић - Кецмановић и Петровић - Ђере.

Репрезентација Србије игра без Новака Ђоковића, док у тиму Норвешке нема Каспера Руда.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво