Читај ми!

Директор Аустралијан опена: Видео сам својим очима, Новак је играо са поцепаном задњом ложом

Директор Аустралијан опена Крег Тајли открио је да је најбољи тенисер света Новак Ђоковић на турниру у Мелбурну играо са поцепаном задњом ложом.

Новак Ђоковић је у Мелбурну освојио свој десети Аустралијан опен и укупно 22. гренд слем титулу, а много полемике у јавности било је у вези са повредом која је мучила Ђоковића, пре свега током мечева прва три кола.

Било је и оних који су сматрали да српски тенисер није заиста повређен, али је директор Аустралијан опена Крег Тајли открио да је Ђоковић имао руптуру мишића задње ложе од три центиметра.

"Да, видео сам својим очима снимке, а и доктори ће вам рећи истину. Било је много спекулација да ли је то истина или не. Знам да је тешко поверовати шта Новак може да уради са таквом повредом. Невероватан је заиста, екстремно професионално се понео", рекао је Крејг Тајли на радију Спортсдеј.

Тајли сматра да се Ђоковић суочава са многим изазовима због лоше репутације, али да нико не може да доведе у питање његов атлетицизам.

"Фокусиран је на све што ради, сваког тренутка у дану. Шта једе, шта пије, како ради ово или оно. Нема код њега никаквих падова", истакао је Тајли.

Каже да је Ђоковић прошао кроз много тога и освојио десет Аустралијан опена и сматра да такав успех нико неће поновити.

"Прошао је кроз много тога да би освојио десет Аустралијан опена и мислим да се то никада неће поновити. То је изванредно достигнуће. Он ће имати значајно место у историји Аустралијан опена", рекао је Тајли.

На путу ка десетој титули у Мелбурну, Ђоковић је изгубио само један сет – у мечу другог кола против Француза Енца Куакоа. Све остале мечеве, укључујући и финале против Стефаноса Циципаса, добио је резултатом 3:0.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво