Читај ми!

Ђоковић: Ја сам лака мета да будем зликовац, тако ме представљају

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић говорио је након победе у другом колу Аустралијан опена о нетачним информацијама о паузи за тоалет коју је узео на мечу са Робертом Карбаљесом Баеном. Ђоковић је објаснио да се није успротивио судији и прекршио правила. Каже да је за њега сада нормална појава да га представљају као зликовца, али да не жели да трпи неправду.

После победе над француским тенисером Енцом Куакоом у другом колу Аустралијан опена, Новак Ђоковић се осврнуо и на нетачно извештавање Јуроспорта поводом паузе за тоалет коју је узео на мечу првог кола против Шпанца Роберта Карбаљеса Баене.

Уз видео-снимак како Ђоковић говори судији да мора до тоалета написан је опис: "Новак Ђоковић се успротивио судији и отишао на рану паузу за тоалет."

"Опет сам стављен у позицију да ја морам да одреагујем, јавно. Други пут у шест месеци имам проблем са Јуроспортом. Не сећам се шта је тачно било, али тада сам рекао да нећу да дајем интервјуе за Јуроспорт. Потом су ми се извинили и било је у реду, а ево сада, шест месеци касније, опет праве сензацију од нечега што је извучено из контекста", истакао је Ђоковић.

Поводом спорне објаве, Ђоковић се раније огласио и на дрштвеним мрежама, где је телевизију која преноси мечеве са Аустралијан опена замолио да прво провери информације пре него што нешто објави.

"Судија ми је дозволила да одем у тоалет, али ми је рекла да немам паузу за тоалет, већ да морам то да обавим током паузе између гемова. Рекла ми је (то нисте ухватили камером) да морам да пожурим. Када сам већ скоро изашао са терена, она ме је позвала (ја нисам чуо) да ми каже да је тоалет на супротној страни терена. Нашао сам и тај у који сам ја пошао и морао сам да будем брз. Нисам јој се 'успротивио' нити сам прекршио правило. Дала ми је дозволу и рекла да будем брз. Следећи пут будите пажљивији када нешто објављујете. Имате одговорност према много спортских фанова који прате вашу страницу", објаснио је Ђоковић.

"Да ли ће ми се јавно извинити?"

Српски тенисер је касније на конференцији за медије рекао да је Јуроспорт обрисао објаву након што је објаснио шта се догодило, као што су обрисали и прошлу.

"Дао сам интервју Барбари Шет, она ми се извинила. И Борис Бекер ми је писао, Матс Виландер, сви они раде за Јуроспорт, немам ништа против њих. Волим Јуроспорт, волим спорт, гледам скијање цео живот, али такве ситуације... Оба пута су ми се приватно извинили, а људи то не знају. Већина људи који прате тенис неће то знати, и даље ће мислити да сам ја, упркос томе што је мени судија рекла, отишао у тоалет и да нисам поштовао правила. Опет сам ја тај који се понаша како хоће, а то уопште није тако, лепо сам објаснио у тексту шта се догодило", нагласио је Ђоковић.

Сматра да мора да постоји у организацији АТП-а систем благовремене заштите и да неко мора да реагује и уради нешто.

"Ја сам лака мета да будем зликовац. Тако ме представљају, то је сада за мене нормална појава, али нећу да трпим неправду. Неке ствари могу да трпим, а неке не могу, не заслужују да им прође тек тако. Иначе не реагујем, а могао сам хиљаду пута да реагујем за разне ствари. Данас су превршили сваку меру. Нико ми се није јавно извинио. Да ли ће ми се јавно извинити? Не верујем", рекао је Ђоковић.

У трећем колу Аустралијан опена Ђоковић ће се састати са Григором Димитровом из Бугарске. Дуел је у суботу четврти по реду на "Род Лејвер" арени, што значи да неће почети пре девет часова по средњоевропском времену.

среда, 29. новембар 2023.
5° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!