Читај ми!

Ђоковић преслишао Рубљова и обезбедио пласман у полуфинале Завршног турнира

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је Руса Андреја Рубљова са 2:0 (6:4, 6:1) у другом колу "Црвене групе" и пласирао се у полуфинале Завршног турнира у Торину.

Ђоковић у полуфиналу Завршног мастерса у Торину

Новак Ђоковић је за свега сат и седам минута у Торину победио Руса Андреја Рубљова са 2:0 (6:4, 6:1) у другом колу "Црвене групе" и обезбедио пласман у полуфинале Завршног турнира, иако му остаје да у петак одигра меч против Данила Медведева.

Ђоковић је данас сјајно сервирао, искористио је у десетом гему првог сета прву брејк лопту, која је уједно била и сет лопта, што је фрустрирајуће утицало и потпуно пореметило Рубљова, па се српски тенисер кроз други сет "прошетао" до победе.

Ђоковић је забележио 12 ас сервиса, изгубио је током целог меча само седам поена на свој сервис и само два након убаченог првог сервиса.

Није руском тенисеру "понудио" ниједну брејк шансу, а искористио је три од своје четири.

КРАЈ - Победа Ђоковића 2:0 (6:4, 6:1)

Победио је Ђоковић Рубљова 2:0 у сетовима (6:4, 6:1) и обезбедио пласман у полуфинале Завршног мастерса у Торину.

Још један брејк за Ђоковића - 5:1 (6:4)

Поново одузима Ђоковић сервис руском тенисеру и само један гем му недостаје за пласман у полуфинале.

Ђоковић - Рубљов 3:1 (6:4)

Поново је Ђоковић без изгубљеног поена освојио свој сервис гем, али уписао се и Рус на семафор у другом сету иако је било 40:40.

Прави Ђоковић брејк - 2:0 (6:4)

Прави Новак Ђоковић брејк већ у другом гему другог сета и води 2:0 у Торину. Претходно је на самом старту другог сета изгубио тек први поен после погођеног првог сервиса, било је 15:30 за Рубљова, али не попушта најбољи српски тенисер.

Ђоковић осваја први сет - 6:4

Користи Ђоковић прву брејк лопту на мечу, која је уједно била и сет лопта. Само три поена изгубио је српски тенисер на свој сервис током целог првог сета, забележио је осам ас сервиса и освојио свих 17 поена након убаченог првог сервиса.

Први "ђус" на данашњем мечу - 4:4

Српски тенисер без проблема осваја још један сервис гем. У наредном је Рубљов имао 40:0, али је направио прву дуплу сервис грешку, Ђоковић је освојио три везана поена и први пут данас играло се на разлику. Ипак, поравнава Рус на 4:4 у првом сету.

Ђоковић - Рубљов 3:3

И Ђоковић и Рубљов веома убедљиви на свој сервис, практично да није ни било дужих размена у досадашњем току меча. Рус је освојио само један, а српски тенисер три поена на (други) сервис противника. Виђено је већ десет ас сервиса.

Ђоковић - Рубљов 2:2

Уписао је српски тенисер још два ас сервиса. Само један поен освојио је Рубљов на Ђоковићев сервис, али је једнако сигуран на свој - 2:2 је у првом сету.

Без брејка у прва два гема - 1:1

Ђоковић је уз два аса и само један изгубљен поен освојио први гем, у којем је сервирао, али и руски тенисер чува свој сервис на самом почетку меча.

Почео је меч...

Почео је меч у Торину, први сервира Новак Ђоковић.

Тенисери изашли на терен, меч ускоро почиње...

Ђоковић и Рубљов су изашли на терен у Торину. Меч ће ускоро почети, након загревања.

Сваком по победа у међусобним дуелима

Ђоковић и Рубљов одиграли су до сада два међусобна дуела и сваки од тенисера забележио је по победу.

Ђоковић је славио на Завршном мастерсу прошле године, док је Рус био бољи у финалу Србија опена у априлу ове године.

Ђоковић је до сада пет пута освајао Завршни мастерс и титулу више од њега има само Роџер Федерер, док Рубљов у досадашњој каријери никада није прошао групну фазу такмичења.

Сусрет непоражених у Торину

После одиграног једног кола "Црвене групе" у Торину, Ђоковић и Рубљов имају по победу, пошто је српски тенисер надиграо Грка Стефаноса Циципаса, док је руски тенисер био бољи од земљака Данила Медведева.

Пласман у полуфинале избориће по два најбоље пласирана тенисера из ове групе и "Зелене групе" у којој су Рафаел Надал, Феликс Оже-Алијасим, Каспер Руд и Тејлор Фриц.

четвртак, 30. март 2023.
7° C

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета