Читај ми!

Ђере донео предност Србији у дуелу са Канадом

Ласло Ђере савладао Габријела Дијалоа са 2:0 по сетовима 6:2, 6:2 и донео први бод Србији у дуелу са Канадом. Нашој селекцији неопходна је максимална победа против данашњег ривала да би се пласирала на завршни турнир у Малаги.

Ђере је играо против неускусног Габријела Дијалоа и добио га баш захваљујући великом искуству. Није наш ас морао претерано да се труди да би сломио отпор ривала. Противник је доста грешио, приметна је била трема у његовој игри. Млади Канађанин није успео да се избори са притиском, Ђере је то искористио и лако решио меч у своју корист.

Ђере много боље ушао у дуел. Наш тенисер искористио је видну нервозу противника и у трећем гему одузео севис Диалоу и тако стигао до предности.

Трема и даље није попуштала код младог Дијалоа стегнута рука, доста грешака и губи и нареднисервис и наш ас стиће до 4:1 уз два брејка предности. Ђере је наставио у истом ритму, лагано је држао лопту у игру и чекао грешке ривала. То му је омогућило да без проблема освоји први сет са 6:2.

Дијало је заиграо сигурније у другом сету. Запретио е на сервис нашег тенисера, али Ђере је успео да се извуче спаси три везане брејк прилике. У наредном гему наш ас успева да искористи трећу, од три везане, брејк прилеке и стигне до преднсти у другом сету - 2:1.

Као и у првом сету, Ђере у петом гему поново одузима сервис ривалу, а потом рутински приводи сет и меч крају за коначних 6:2 и у другом сету.

уторак, 21. март 2023.
18° C

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују