Читај ми!

Ђоковић преслишао Кокинакиса и пласирао се у треће коло

Новак Ђоковић савладао Аустралијанца Танасија Кокинакиса са 3:0, по сетовима 6:1, 6:4, 6:2, и пласирао се у треће коло Вимблдона. Ривал Ђоковића у наредном колу биће Миомир Кецмановић.

Новак, наизглед с пола снаге, надиграо ривала. Био је то час тениса за Кокинакиса, који је покушао да парира нашем тенисеру, али све се свело на достојан отпор, ипак недовољно да озбиљније запрети. Новак је искористио своје прилике и брзо завршио посао на Централном терену. Меч је трајао 121 минут игре.

Новак је остварио свој циљ и експресно је завршио посао. У провом сету дозволио је противнику да освоји само један гем. Кокинакис није имао решења за одличну игру нашег аса – 6:1.

Можда и највећи отпор противник је пружио у другом сету. Међутим, већ у трећем гему Новак је одузео сервис противнику. Уследио је период игре у коме су оба тенисера чувала своје сервисе.

У деветом гему Новак пропушта четири сет-лопте на сервис ривала. Пропуштено је надокнадио на свој сервис за 6:4 у другом сету.

Трећи сет Новак је почео раним брејком и донекле каналисао његов ток. Новим брејком доказао је противнику да нема шта да тражи у овом мечу, а потом је рутински привео сет и меч крају за коначних 6:2 у трећем сету.

У трећем колу Вимблдона српски дерби, Новак Ђоковић – Миомир Кецмановић, који је савладао Алехандра Талиба са 3:1 (7:6 /7:4/, 7:6 /7:3/, 3:6, 6:3).

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се