Заслужио сам друго место

Упоран рад и добре игре довеле су ме до другог места на АТП листи, рекао најбољи српски тенисер. У наредној сезони Ноле темпира форму за гренд слем турнире.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је друго место на АТП листи најуспешнијих играча света, што је његов највиши рејтинг у досадашњој каријери, заслужио захваљујући упорном раду и вишегодишњем континуитету добрих игара. 

Победа Швајцарца Роџера Федерера на овогодишњем Отвореном првенству Аустралије практично је погурала Нолета на друго место на АТП листи, али је Ноле добрим играма у претходним годинама заслужио да се нађе на том месту.

"Чињеница је да ми је тријумф Федерера у бодовном смислу омогућио да се први пут у каријери домогнем места број два на ранг листи. Ипак, права снага која ми је омогућила овај напредак лежи у протекле четири године у којима сам остварио највећи напредак у каријери", рекао је Ђоковић.

Други играч света, који неколико дана борави у родном Београду, напоменуо је да њему лично "место на ранг листи никада није било приоритет".

"Важније од рејтинга одувек ми је био развој у свим елементима игре и стални напредак", оценио је Ђоковић.

Освајач титуле на Отвореном првенству Аустралије 2008. године навео је бодовну разлику између њега и двојице највећих конкурената као главни разлог што раније није заузео место број два на АТП листи.

Ђоковић је напоменуо да му је у наставку сезоне главни циљ успешно учешће на грен-слем турнирима.

"Форму ћу ове сезоне темпирати за гренд слем такмичења", истакао је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер је напоменуо да Швајцарца Роџера Федерера и Шпанца Рафаела Надала сматра најбољим тенисерима данашњице.

"Неприкосновена је чињеница да су њиих двојица најбољи играчи данас. Надал је постигао резултате које нико никада у тенису није остварио", рекао је Ђоковић и додао да му је част да се такмичи са таквим играчима. "Ради се о тенисерима који нису само велики спортисти, већ и сјајни људи ван терена".

Ђоковић је истакао да су се појавили нови квалитетни тенисери, који би могли да се умешају у борбу за примат у "белом спорту".

"Сматрам да сам и ја међу новим претендентима на место број један", рекао је Ноле.

Српски тенисер је као један од главних циљева овог дела сезоне навео и предстојећи Дејвис куп меч у којем се репрезентације Србије и САД почетком марта састају у Београдској арени.

"Надам се да ће Арена као и у ранијим приликама бити пуна и да ће нам навијачи бити највећи подстрек у покушају да савладамо Американце".

Наш најбољи тенисер због обавеза неће бити у Београду током одигравања Фед куп меча између женских репрезентација Србије и Русије, 6. и 7. фебруара.

"Сигурно бих био међу навијачима у Арени следећег викенда, али сам спречен због учешћа на АТП турниру у Ротердаму, који почиње следеће седмице", рекао је Ђоковић.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије