Победа за Фед куп

Селектор женске тениске репрезентације Русије Шамил Тарпишчев оценио је да ће победник предстојећег дуела његове екипе и Србије имати велике шансе да ове сезоне и освоји Фед куп.

"Чини се да је тако. Да ће шансе за титулу бити врло добре за победника овог дуела. Нама посебно, јер бисмо у случају победе све наредне мечеве играли као домаћини", казао је Тарпишчев на конференцији за новинаре пред меч првог кола Светске групе Фед купа, који ће се у суботу и недељу играти у београдској Арени.

Тарпишчев је, такође, оценио да би његова екипа требало да победи Србију ако буде играла свој најбољи тенис, иако је у Београд допутовала знатно ослабљена.

"У суштини, увек зависи од нас. У тенису се, додуше, никад не зна, све зависи од тренутне форме, али... ако будемо пружили свој максимум, не би требало да имамо проблема", навео је Тарпишчев, који неће моћи да рачуна на Динару Сафину, Јелену Дементјеву, Веру Звонарјову, Нађу Петрову и Јелену Веснину.

"Проблем је пренатрпан календар тенисерки и због тога честе повреде. Захвалан сам овим девојкама које су ту. Тешко је играти Фед куп после Отвореног првенства Аустралије", рекао је Тарпишчев, чија је екипа прошле сезоне стигла до полуфинала, а 2004, 2005, 2007. и 2008. године и освојила Фед куп.

Меч са Србијом требало је да пропусти и четврта тенисерка света Светлана Кузњецова, али се она предомислила у последњем тренутку.

"То је нека њена специјална тактика", нашалио се Тарпишчев, док је Кузњецова на питање да ли је њена промена одлуке део стратегије узвратила контрапитањем.

"Да ли је наступ Јелене Јанковић део тактике? Ко ту тактизира", запитала се расположена Кузњецова, алудирајући на сличан гест најбоље српске тенисерке, која је прво отказала учешће на мечу, али се данас предомислила.

"Једноставно волим да играм за репрезентацију. Одлично се слажемо и представља ми уживање да наступам за национални тим", појаснила је Кузњецова, коју су српске репрезентативке Јелена Јанковић и Ана Ивановић често именовале као сјајну особу, једну од најбољих пријатељица међу тенисеркама.

"Дружимо се ван терена. На терену играмо", истакла је, ипак, 24-годишња Рускиња и јасно ставила до знања да попуштања неће бити.

Други рекет Русије у Београду после бројних одустајања, биће 31. тенисерка света Алиса Клејбанова, која је прошле године по два пута играла са Јанковићевом и са Ивановићевом. Јанковићеву је оба пута и победила, док је Ивановићеву савладала једном, а једном је изгубила.

"Увек је било тешко и вероватно ће и сада бити тако. Али, спремна сам да се борим, па ћемо видети", нагласила је 24-годишња Клејбанова.

Русију ће у сусрету са Србијом представљати и 38. играчица света Анастасија Пављученкова и Вера Душевина, која је 40. на WТА ранг листи.

"Биће веома интересантно", поручила је Душевина, а кратка је била и Пављученкова. "Знамо да имамо јаку репрезентацију и спремне смо то и да покажемо", навела је Анастасија Пављученко.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије