Читај ми!

Брнабић разговарала са премијером Аустралије Морисоном о Новаку Ђоковићу

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је у понедељак у касним сатима са премијером Аустралије Скотом Морисоном.

У телефонском разговору, Брнабић и Морисон разменили су све информације о тренутној ситуацији у вези са најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем, коме је аустралијски суд јутрос по нашем времену одобрио улазак у ту земљу, саопштено је из Владе Србије.

Брнабић је затражила да Новак Ђоковић има фер третман од стране аустралијских власти, као и да се поштују сва његова права.

Председница Владе посебно је истакла важност услова за тренирање и физичку припрему за предстојеће такмичење, с обзиром на то да Новаку Ђоковићу претходних дана није било дозвољено да тренира, а турнир у Мелбурну почиње овог викенда.

Премијерка је такође замолила Морисона да буду у директном контакту у наредним данима и да све информације размењују директно Влада Србије и Влада Аустралије.

Премијер Морисон је тај предлог прихватио и поситгнут је договор да њих двоје свакако разговарају поново у наредним данима.

Брнабић је замолила аустралијског колегу да учини све што је у његовој моћи како би Новак Ђоковић имао људски и достојанствен третман у Аустралији, све време трајања његовог боравка.

Председница Владе апострофирала је да је Република Србија у потпуности спремна да пружи све гаранције Аустралији, уколико су оне потребне.

четвртак, 07. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара