Читај ми!

Ђоковић колико је потебно против Чилића за изједначење, финалисту одлучује дубл

Новак Ђоковић је савладао Марина Чилића са 2:0 по сетовима 6:4, 6:2 и донео Србији изједначење у полуфиналу Дејвис купа против Хрватске. Следи дубл који одлучује финалисту.

Ђоковић је штедео енергију, али је и са мање снаге успео да сломи отпор противника и добије меч. Није Новак играо свој најбољи тенис, далеко од тога, али је одиграо довољно добро да савлада Чилића и донесе Србији изједнаћење. Притом сачувао је довољно снаге за одлучујући дубл.

Велика борба од самог старта. Новак је дуго тражио први сервис, али му је он стизао у помоћ када му је било најпотребније. Оба тенисера средином сета пропустила су по две брејк прилике. Ипак, до брејка је стигао наш тенисер у деветом гему.

Чилић се није предавао покушао је да узврати, али није искористио четири брејк прилике. Тако да оковић решава гем и сет у своју корист - 6:4.

У другом сету Новак је од старта напао сервис противника, у првом гему Чилић је успео да се узвуче спасивши три брејк прилике. У трећем наш ас одузима сервис противнику и долази до предности.

Наредни сервис противника Ђоковић је освојио без изгубљеног поена, у наредном гему спасио је једну брејк лопту и стигао до великих 5:1.

Потом је наш тенисер рутински привео сет и меч крају, иако се у последњем гему сусрео са брејк лоптом, одбио је налет противника и покушај да продужи меч - 6:2 у другом сету.

четвртак, 23. март 2023.
8° C

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују