Читај ми!

Ђоковић бољи од Хуркача, за финале Париза и осигурано прво место

Новак Ђоковић савладао је Хуберта Хуркача са 2:1 (3:6, 6:0, 7:6) у полуфиналу мастерса у Паризу. Овим тријумфом Ђоковић је обезбедио завршетак такмичарске сезоне на првом месту АТП листе, што ће му бити седми такав пут, чиме је престигао Пита Сампраса.

Ђоковић и Хуркач су почели дуел доста сигурним сервис гемовима. Један другом нису дозволили брејк прилике, а најближи томе био је Ђоковић у петом гему, када је имао 0:30. Но, даље од тога није отишао.

У периоду у коме је нешто слабије сервирао, Ђоковић је дозволио прилику Хуркачу да припрети и да, напослетку, и освоји брејк.

Ђоковић је ритернирао боље већ у наредном гему, стигао је и до брејк лопте, али на томе се све завршило. Гем, а са њим и сет, отишли су Хуркачу (3:6).

Серију од три изгубљена гема Ђоковић је прекинуо на старту другог сета, када, уз само један поен противника, стиже до предности од 1:0. Али, испоставило се, ово је био тек увод.

Српски тенисер је деловао смиренији у нешто дужим разменама поена, није дозвољавао Хуркачу лаке поене и полако је почео да ређа брејкове.

Ђоковић је сјајно играо и у дефанзивни и, напослетку, осваја други сет резултатом 6:0.

Након размене гемова у уводу трећег сета (када Хуркач осваја свој први гем после седам изгубљених), Ђоковић је у четвртом гему, после неколико изврсних удараца, успео себе да доведе у позицију да има брејк лопте, које напослетку и користи.

Брејк је потврдио освајањем гема без изгубљеног сета, али је недуго потом и Хуркач стигао до брејка, па и до изједначења (од 4:1 до 4:4).

У десетом гему, при резултату 5:4, Ђоковић је имао и прву меч лопту, али не успева да је искористи. Хуркач асом стиже до 5:5.

Меч је отишао у тај-брејк, где је Ђоковић ипак био бољи и где, напослетку, славио са 7:5.

Ово је трећа победа у исто толико дуела два тенисера, пошто је Ђоковић славио претходно и на Ролан Гаросу и Вимблдону 2019. године.

У недељу Ђоковић игра против бољег из дуела Зверев – Медведев за рекордну 37. титулу на турнирима из серије 1.000 (мастерс турнири).

У Паризу је шампион до сада био пет пута.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво