Отворено првенство Аустралије

Испао Монфис

Амерички тенисер Џон Ајзнер изненадио је у трећем колу Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну 12. носиоца Француза Гаела Монфиса и победио са 3:1, по сетовима 6:1, 4:6, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Меч је трајао 168 минута, а Ајзнер, 33. носилац на турниру, у осмини финала играће против Британца Ендија Мареја (пети носилац).

Мареј је јутрос, без већих проблема, савладао француског тенисера Флорана Серу са 3:0, по сетовима 7:5, 6:1, 6:4.

Тежи посао имао је седми носилац, Американац Енди Родик који је после четири сета савладао Шпанца Фелисијана Лопеза са 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 7:6 (7:3).

Још теже било је 11. носиоцу Чилеанцу Фернанду Гонзалезу, коме је било потребно пет сетова да елиминише Јевгенија Корољева из Казахстана - 6:7 (5:7), 6:3, 1:6, 6:3, 6:4.

Аргентинац Хуан Мартин дел Потро, четврти носилац, пласирао се у осмину финала након победе над Флоријаном Мејером из Немачке - 6:3, 0:6, 6:4, 7:5.

Некадашња најбоље рангирана тенисерка на свету Жистин Енен пласирала се у осмину финала након победе над Рускињом Алисијом Клејбановом са 2:1 (3:6, 6:4, 6:2).

Енен је у другом сету губила са 3:1, а у четвртом гему Клејбанова је пропустила да искористи две брејк лопте.  Ипак, Белгијанка која се ове године после 20 месеци паузе вратила на терен, показала је да још увек има квалитет за сам врх и направила преокрет за победу.

Рускиња Динара Сафина, други носилац, савладала је у трећем колу Британку Елену Балтачу са 6:1, 6:2, док је 11. носилац Францускиња Марион Бартоли изгубила од Кинескиње Ђи Ченг са 2:1 (5:7, 6:3,)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара