Отворено првенство Аустралије

И Јелена испала

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић опростила се од овогодишњег Аустралијан опена. Јелена поражена од Алоне Бодаренко са 2:0 у сетовима.

Јелена Јанковић завршила је учешће на овогодишњем Отвореном првенству Аустралије. Након две победе, у трећем мечу поражена од Украјинке Алоне Бодаренко са 2:0 (6:2, 6:3).

Тенисерке су на старту меча најавиле веома занимљив и неизвестан меч, а у прва четири гема виђена су два брејка и необично много грешака са обе стране.

Украјинка је повела са 2:1 у гемовима, имала одличну прилику да се „одлепи" на 3:1, али је Јелена успела да освоји четврти гем, иако је губила са 40:0.

Доста сигурнијом и агресивнијом игром, Бодаренкова је направила предност од два брејка, и повела у првом сету са 5:2, а одмах потом је дошла и до првог сета који је добила са 6:2 и тако прекинула серију Јелене Јанковић од 17 сетова које је заредом добила у мечевима са Украјинком.

У другом сету Бодаренкова је кренула као и у првом. Стигла је до предности од 2:1, а како је меч одмицао, деловала је све убедљивије и сигурније.

Јанковићева је деловала нервозно и на тренутке немоћно, јер је Украјинка просто „хватала" све лопте у пољу, а и у нападу је такође била фантастична.

Јелена је у том тренутку имала 11 грешака више од противнице, а девет директних поена мање, што се одразило на резултат.

Украјинка је стигла и до још једног брејка, повела са 4:1, што се чинило недостижним.

Међутим, након два „маратонска" гема, која је Јелена решила у своју корист, меч је поново постао потпуно отворен.

Бодаренкова се унервозила, што је био знак за Јелену да крене јаче у напад.

Ипак, упорна и неуморна Украјинка је поново невероватно прецизним и снажним ударцима стигла до новог гема, и на само четири поена далеко од краја меча и највећег успеха на гренд слем турнирима.

Након 90 минута игре Бодаренкова је стигла до прве меч лопте, коју је и искористила.

 

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије