Отворено првенство Аустралије

Ана нема самопоуздања

Српска тенисерка Ана Ивановић оценила је пораз против Аргентинке Гизеле Дулко у другом колу Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну као последицу недостатка самопоуздања и неуједначене игре.

"Не играм инстинктивно, већ сувише размишљам у току меча и то кочи моје ударце и умањује ефикасност", прецизирала је Ивановић.

Српска тенисерка је признала да је сервис и даље главни проблем у њеној игри.

"И у данашњем мечу то је био један од мојих главних проблема. Када сам после вођства Дулко од 5:1 узвратила ударац, попустила сам на свој сервис и изгубила меч", додала је Ивановић.

Победница Ролан Гароса 2008. посебно је критична у односу на извођење сервиса, односно технику бацања лоптице.

"Тај проблем никако да решим. Грчевито стегнем лоптицу, а онда сувише пожурим у тренутку када је бацим, што неизоставно резултује грешком", навела је Ивановић.

Српска тенисерка је, ипак, оптимиста пред наставак сезоне.

"Треба само да будем стрпљива и све ће у мојој игри поново доћи на своје. Оно што ме охрабрује је чињеница да ове сезоне играм много боље", оценила је Ивановић.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије